LUKUVUOSI 2015–2016

Juhlahumua ja valkolakkeja

Normaalikoulun lukio juhli uusia ylioppilaita yliopiston juhlasalissa. Mukana juhlallisuuksissa oli myös 50 vuotta sitten samassa salissa valkolakin päähänsä painaneita riemuylioppilaita. "Voin tällä elämänkokemuksella sanoa, että kouluikäisenä ei voi tietää, mikä on turhaa ja mikä tarpeellista. Kaikki tieto on hyödyllistä", muistutettiin riemuylioppilaan puheessa.

Kevättä ilmassa, lauta kainalossa

Tahiti nappasi lukukauden viimeisen valokuvakisan palkinnon, jonka aiheena oli "Kevät". Tuomaristoa kuvassa miellytti vaatimattoman kokonaisuuden aiheeseen osuva sisältö. Mustavalkoisuus sopii tyyliin, ja omakuvana toteutettu kuva oli tuore veto selfieiden aikana.

Norssin lukion tilat lukuvuonna 2016-17

Kun lukion siirtyminen yliopistolle ensi lukuvuodeksi lähestyy, valmistelut ja järjestelyt etenevät sykäyksin. Tässä kuvaraportissa nähdään Norssin lukion uusia tiloja. Klikkaa peremmälle!

KU8 Maalauskurssin töitä

"Maalaamalla voi tuoda esiin sellaisia puolia ja ajatuksia mitä face to face keskustelussa, varsinkaan koulussa ei yleensä pääse puheeksi nostamaan." Katso lisää kurssin maalauksia.

Syksyn ylioppilasjuhlassa
yhdeksän uutta ylioppilasta

Perjantaina 4.12. vietettiin itsenäisyysjuhlan ohessa ylioppilasjuhlaa. Päähänsä valkolakin sai kaikkiaan yhdeksän uutta ylioppilasta. Juhlavaa tunnelmaa loivat erinomaiset juhlapuheet rehtoreilta, Norssin alumni Farid Mehrabkhanilta ja ylioppilaan puhe kahdessa ja puolessa vuodessa valmistuneelta Teemu Pälviltä.

Opiskelijakunnan puheenjohtaja Nita Altun ja varapuheenjohtaja Tatu Arminen välittivät Veteraaniviestin seuraavalle vuosikurssille.

Juhlassa kuultiin myös Sibeliuksen 150-juhlavuoden kunniaksi Finlandia hymni Norssin mieskuoron ja Oskari-kuoron yhteisesityksenä.

Suomi ja globaali turvallisuus

Ulkopoliittisen instituutin globaalin turvallisuuden ohjelmajohtaja Mika Aaltola vieraili Norssilla 13.5. Aaltola linkitti globaalit uhat selkeällä tavalla nuoren elämään. Havainnollisten verkostokarttojen avulla hän onnistui luomaan kattavan yleiskuvan Suomen yhteyksistä globaalisti ja ltämeren alueella. Samoista yhteyksien vyyhdeistä muodostuvat myös Suomen haavoittuvuudet energian, liikenteen ja tietoliikenteen osalta.

Ei liian iso - ei liian pieni. Vaan ihan sopiva.

Nimittäin Norssin lukio. Täällä kaikki tuntevat toisensa. Ja tuttuushan tuo turvallisuutta. Meidän koulumme ei ole mikään tehdas, jossa massat tulevat ja menevät.
Lue lisää

Norssilaiset Anni ja Tomas Ylen haastettelussa

"Business Norssin opiskelijat ovat yliopistolla kuulemassa mitä Johtamiskorkeakoulussa tapahtuu ja kuinka taloutta tutkitaan. Aina kun jompikumpi tutkijoista, Anniina Autero tai Elina Tuominen, kyselee, tulee vastaus jostain päin porukkaa. Opettaja Eija Niskasen avustuksella vielä useampi rohkaistuu sanomaan oman mielipiteensä, ja pieniä keskusteluitakin syntyy." – Mari Siltanen, Yle

Lue artikkeli ja kuuntele haastettelu täältä.

Abien villit jäähyväiset

On taas abien aika siirtyä lukulomalle valmistautumaan lukion viimeiseen rutistukseen. Abien jäähyväiset eivät olleet niinkään haikeat kuin hyväntuuliset. Vaikka kakkoset jäävätkin kaipaamaan abeja, oli abisohvilla väkeä ruuhkaksi asti heti maanantaina. Tältä näyttivät Penkkarit 2016.

Valokuvauskurssin töitä osa 2

Kuvakavalkadi jatkuu KU10 kurssin parhaimmiston toisella osalla. Muistithan ilmoittautua ensivuoden kurssille?

Katso kuvat tästä

Jussi Ratilainen, Slush15

BN-Blogeissa vieraillaan tukholmassa ja Slushissa

Tarkista matkakuulumiset BN-ryhmien Tukholman matkalta. Entä mikä se Slush nyt sitten olikaan?

Lue lisää

Valokuvauskurssin töitä osa 1

Katso millaisia kuvia syksyn kurssilaiset saivat talteen. Kuvaamataidon valokuvauskurssi KU10 järjestetään kerran vuodessa. Muista myös valokuvauskilpailu!

Katso lisää

Pukujen loistoa ja juhlatunnelmaa

Wanhojen päivänä nähtiin kauniita pukuja kauniiden ihmisten päällä. Ja kauniisti puetut kauniit ihmiset tanssivat niiiin kauniisti! Jos et usko, katso itse vaikka oikein videolta!

DOCH - Sirkustaidetta Tuhkholmassa

Ulkopuolisesta harjoittelutilojen näkymät ovat vaikuttavat. Salit ovat korkeita ja täynnä kiinnikkeitä eri tarpeisiin. Katselijan huomio kiinnittyy kuitenkin hyppiviin ja kieppuviin akrobaatteihin. Permannolla joku harjoittelee volttisarjoja, toinen käsilläseisontaa. Kolmas tulee pyörien alas köyttä pitkin korkean tilan katosta asti. Kaksi nuorta miestä hyppyyttää toisiaan tuomionpäivän kiikkulaudalla ainakin kuuteen metriin, laskeutuen volttinsa jälkeen aina samalle iPadin kokoiselle alueelle, sinkauttaen toisen jälleen korkeuksiin. Mikä ihmeen paikka tämä on?

Lue lisää

BN kotona ja maailmalla

BN-kordinaattori Aulikin blogeista selviää muun muassa, että Business Norssilaisia kävi viime lukukaudella opintomatkalla Istanbulissa, Berliinissä ja Tukholmassa. Kotimaan vierailu- ja vierailijalistan rivejä kertyy pitkälle yli viidenkymmenen!

Lue lisää

Norssin alumni Arttu jongleeraa Ruotsissa

Yhdeksän suurta rengasta samaan aikaan ilmassa. Jongleeraus on Arttu Lahtisen intohimo ja tuleva ammatti.

Lue lisää

Arttu Wiskari musiikkivieraana aprillipäivän aamunavauksessa

Huhtikuu lähti käyntiin selvästi onnistuneella aprillijäynällä, kun Arttu Wiskari oli musiikinopettaja Aki Tulikarin vieraana aamunavauksessa. Arttu lauloi kitaran säestämänä katkelman kolmesta hitistään ja tsemppasi lukiolaisia lukemaan läksynsä ja olemaan pelleilemättä.

Kuuntele aamunavaus TÄSTÄ ja arvioi olisitko itse tullut höynäytetyksi.

Lue lisää

Valokuvauskilpailun ensimmäinen voittaja on Tatu

Abiturientti Tatu Arminen nappasi ensimmäisen valokuvauskilpailun voiton. Raati oli kovan paikan edessä, mutta Tatun kuvan sommitelma, tunnelma sekä kontrasti pehmeän ja terävän välillä saivat tuomariston suosion. Tatu kertoi ottaneensa kuvan syksyllä Seitsemisen kansallispuistossa. Haukilammen laiturille hylätty onki aamukasteessa, usva taustallaan sai tarttumaan kameraan. Ja kannatti tarttua, sillä kaksi leffalippua on toimitettu voittajalle.

4. jakson kilpailun aiheena on "Kevät". Kuvia otetaan vastaan vielä jakson loppuun asti osoitteessa aki.tulikari@uta.fi.

Opiskelijakunnan uusi hallitus ja puheenjohtajat 2016

Norssin lukiolaiset valitsivat opiskelijakunnan vuosikokouksessa uuden hallituksen, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kaudelle 2016. Puheenjohtajaksi valittiin Joona Rihkola ja varapuheenjohtajaksi Antti Kaijansinkko. Vuoden 2016 hallituksen muodostavat puheenjohtajien lisäksi Paavo Patja, Joonas Käyhkö, Tessa Lehtonen, Olli Hakosalo, Juuso Dunder, Anssi Hanweg, Emil Grundström ja Oona Savolainen.